måndag 17 augusti 2009

Sammanfattning från Sundsvall

Som väntat fanns ingen uppkoppling i Sundsvall här kommer därför en sammanfattning:
Fredag den 14 augusti 2009
God morgon från Sundsvall.
Vi kom fram igår kväll och väntade in alla team i Häggen och Mia´s tält. Tempraturskillnaden från förra helgen är markant, vid 12 tiden bjöd Sundsvall på 6+.
Vi startar morgonen med nybakat bröd levererat av Peter Svensson som har hemmaplan i helgen, stort tack Peter!

Första kvalet körde Pelle 8,71 vilket han är relativt nöjd med. Han vill mena att det finns mer att hämta då han gick ut relativt försiktigt. Pelle ligger nu på en tredje plats i kvalet.

Andra repan kör Pelle 8,62. Både HG och Häggen körde personbästa grattis. Pelle ligger nu kvaltrea efter Blanck och HG.

Tredje repan resulterar i 8,67 och Pelle är kvalfyra då Mattias kör en snabb repa och placerar sig på kvaltredje plats.
Anders Blanck kör 8,13 vilket är en helt overkligt bra tid, det snabbaste man någongång kört i Pro street Bike, vad äter karln och motorcykeln till frukost?? 8,67 slår Peter Johnson till med vilket är nytt pers med två tiondelar. Just nu finns det inget stopp på turbohojarna….
Tyvärr så kör Häggen sönder sin motor och kan inte köra mer denna helg, nu är det två hojar som kört ras på en helg, det är inte roligt! Vi lider med både Häggen och Peter Svensson


En kräfta i Häggens motorhål, humor?? Ja i alla fall den tiden på dygnet!

Efter gårdagens trevliga kräftskiva fanns det många i depån med trötta ögon.
Pelles första runda resulterar i 8,88 och problem att få i tvåans växel.
Arrangörerna kallar till förarmöte klockan 14.00 och spekulationerna är att man skall börja elimineringen redan idag!

Ytterligare en kvalrunda avklarad, 8,74 får Pelle att riva kopplingen för att kika om det är något som är galet!

Förarmötet klockan 14 är plötsligt inställt, man kör kval hela lördagen.

Pelle få inte riktigt till det i någon av kvalrundorna under dagen utan kör runt 8,70-tider hela tiden. Pelle är kvalfemma inför morgondagens eliminering.

Wachsman har kört ruskigt fort hela 297 km/h, snabbare än Källgrens svenska rekord men då detta inte är en SM-tävling registreras inte rekordet!
Anders Blanck kör tyvärr också sönder sin motor men i skrivandes stund väntar han på att Junås skall komma upp med sin motor som ska monteras i Blanckens cykel. Det är en god vän,det.

Regnet öser ner just nu, lördag kväll och vi håller alla våra tummar och tår för att regnet sluta vräka ner, att Blanck får ihop sin (Junås) motor och att det lossnar för Pelle till morgondagens elimineringar så att skandinaviska mästerskapet kan avgöras på ett juste sätt. Vi kryper in i husbilen och kollar på film.

Söndag morgon så vräker regnet ner fram till 10-tiden. Arrangörerna är hjältar och är just nu ute och torkar banan allt dom kan tyvärr så är det fortfarande väldigt fuktigt i luften och det ser inte ut att spricka upp inom den närmaste tiden. Man har dock körtid ända till klockan 20.00 i kväll. Anders har skruvat motorcykel hela natten och förhoppningsvis fungerar det bra när vi väl får körning.

Man väljer att bryta tävlingen runt 15-tiden på grund av regn, vi har inte kunnat köra en enda repa under dagen. All eloge till arrangörerna som torkat, torkat och torkat trots ihärdigt regn!
Men i denna härliga sport ingår tyvärr både regn och motorhaveri i spelets regler. Tråkigt att man inte kan köra klart tävlingen.

Pelle tar hem det skandinaviska mästerskapet i år också.

Facit för säsongen blir

1:a placeringar 4 st
2:a placeringar 2 st
5:e placering 1 st

Vårt valspråk efter årets tävlingar är : Ha kul!!

Nu väntar vi med spänning på vår nya team-medlems ankomst och på att kika över vilka förändringar vi kan göra på cykelt till nästa år. Men fram till dess ska det bli ganska skönt att slippa tänka racing!

Film från Sundsvall publiceras inom kort!

1 kommentar:

  1. Grattis till segern i skandinaviska.
    Mvh
    Peter och Susanne i Uppsala

    SvaraRadera